BLOG | Een gezinstuin: Voor ieder wat wils!

1 min. lezen

Terug naar overzicht

Een gezinstuin is ideaal voor, de naam zegt het al, gezinnen. De gezinstuin bevat namelijk onderdelen die zowel aan de behoeftes van ouders als aan de behoeftes van kinderen/tieners voldoen. 

Ouders moeten heerlijk in het zonnetje van hun drankje kunnen genieten terwijl er ook ruimte is voor de kinders om lekker te spelen en ravotten (of in het geval van tieners: lekker te kunnen chillen). 

Maar hoe doe je dat nou? Zo'n tuin met voor ieder wat wils? 

Stap 1: Zorg dat je duidelijk hebt WAT je precies in de tuin wilt hebben.

Handig is om eerst op een rijtje te zetten wat jullie, als gezin, graag in de tuin zouden willen hebben (wat vinden jullie belangrijk). Wanneer je namelijk duidelijk hebt wat je graag in je tuin wilt hebben, kun je door naar stap 2.

 

Stap 2: Verdeel de tuin in 'blokken'

Blokken? Ja, blokken ja. Daarmee bedoelen we verschillende gebieden/delen in de tuin die specifiek zijn gericht op één activiteit. Neem bijvoorbeeld een speelgebied: Hier kun je en speeltoestel en/of zandbak neerzetten, en dat gebied is dus specifiek ingericht/ontworpen om te spelen. 

 

Stap 3: Kies een stijl 

Nu wordt het wat lastiger, want een stijl kunnen wij natuurlijk niet voor jou bepalen. Kies de producten die jij mooi vindt. Je kunt je stijl bepalen per 'blok', maar je kunt ook één stijl doortrekken in de gehele tuin. 

Tip: maak een moodboard!

 

Stap 4: Het tuinontwerp

Hier komt natuurlijk ook een technisch gedeelte bij kijken. Uiteraard kunnen wij je ondersteunen/ ontzorgen bij het maken van een tuinontwerp, maar je kunt dit ook zelf doen!

 

Stap 5: Klaar is Kees

Nu je het tuinontwerp en al jou wensen duidelijk hebt kun je gaan beginnen met het (laten) maken van de tuin en/of het inkopen van de gewenste producten. Wist je dat wij u van A-Z geheel (en uiteraard ook gedeeltelijk) kunnen ontzorgen met het aanleggen van een complete tuin? Natuurlijk kunt u alle andere tuinproducten ook los bij ons bestellen. 

 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom eens langs in onze showtuin aan de Mussenbergseweg 4 in Wijchen!

 

Publicatiedatum 18/09/2021
BLOG | Een gezinstuin: Voor ieder wat wils!
 
BLOG | Een gezinstuin: Voor ieder wat wils!
 
BLOG | Een gezinstuin: Voor ieder wat wils!
 
BLOG | Een gezinstuin: Voor ieder wat wils!
 
BLOG | Een gezinstuin: Voor ieder wat wils!
Tuinhout Centrum Logo