BLOG | Betaalbaar jouw tuin opknappen met deze 9 budget tips!

3 min. lezen

Terug naar overzicht

Welke keuzes kun je maken om de aanleg van een nieuwe tuin betaalbaarder te maken? Tuinhout-centrum geeft graag persoonlijk advies in onze showtuin aan de Mussenbergsegweg 4 in Wijchen.

1. Van Douglas hout > naar Red Class Wood (Schutting) 

Douglas hout staat bekend om haar zalmkleurige uitstraling. Omdat het een hardere houtsoort betreft is de prijs hier ook naar. Daarnaast verkleurd het Douglas hout ook vrij snel. Met het Red Class Wood heb je dezelfde mooie zalmkleur, duurzaamheid en is ook gewoon onderhoudsvrij. Dit Red Class Wood lijkt heel veel Douglashout, maar het grote verschil zit in de prijs.

 

2. Van keramische tegel > naar betontegel (Terras)

Wil je de tuin strak en modern (laten) bestraten? Dan heb je de keuze tussen keramische of betontegels. De prijs voor een betontegels is ongeveer 2 x zo goedkoop als een keramische tegel. Betontegels zijn, net als keramische tegels, ook verkrijgbaar in grotere maten bijvoorbeeld 60x60cm. Daarnaast zijn er nog meer maten beschikbaar zoals 20x30cm / 30x40 / 30x60cm en 40x80cm. Betontegels worden op den duur wel lichter maar omdat veel betontegels gemeleerd zijn valt dat veel minder op. 

 

3. Van kunstgras > naar echt gras (Tuin) 

Deze optie kan je zelfs meer dan de helft schelen! Het leggen van graszoden / inzaaien van gras is vele malen goedkoper dan het laten aanleggen van kunstgras. Bonus: Echt gras verkoeld de tuin in de zomer en zeker als er net gesproeid is. Hou jij van de geur van gemaaid gras? dan is deze optie zeker een aanrader. Hou je niet van grasmaaien? Gebruik dan een robotmaaier dan heb je altijd een strak gazon zonder dat het extra moeite kost.

 

4. Van verhoogde borders met blokken of muurelementen > naar plantvakken met lage betonbanden ( Tuin )

Verhoogde borders en plantenbakken zijn vaak best prijzig. Dit komt omdat er heel wat blokken/muurelementen in gaan en dat kost ook extra tijd. Wij begrijpen heel erg goed dat groen / beplanting niet mag ontbreken in de tuin. Switch daarom naar de betaalbaardere optie: Een afscheiding van tegels / borders / plantvakken en grind d.m.v. betonbanden in de kleur grijs of antraciet die een paar cm boven de grond uit komen. Het zelfde resultaat voor veel minder geld! 

 

5. Van composiet / kunststof > naar hout-beton (Schutting) 

Ben jij opzoek naar een composiet / kunststof schutting om zijn duurzaamheid en strakke uitstraling? Alleen de prijs die er aan vast zit valt tegen? Dan kun je altijd terug vallen op een hout-beton schutting! Er zijn namelijk heel wat hout-beton schuttingen die onderhoudsvrij en duurzaam zijn en óók nog eens een strakke en moderne uitstraling hebben! Denk bijvoorbeeld aan horizotale schuttingen bekleed met trippel profiel planken of zwart gespoten schuttingen.

 

6. Van puntdak > naar platdak (Maatwerk tuinhuizen & Overkappingen) 

Een tuinhuis en/of overkapping met een puntdak heeft een luxe en robuuste uitstraling. Vanwege de arbeidsintensiviteit en het maatwerk van het dak lopen de kosten vaak op. Een plat dak is dan een prima alternatief om een hoop geld te besparen. Je hebt toch de ruimte om ergens lekker onder te kunnen zitten of spullen in op te bergen, maar dan voor een andere prijs. 

 

7. Grind/split! (Tuin)

Grind/ split is dé budgetvriend van iedereen met een grote tuin/ oprit. Het is namelijk een geweldige optie om grote oppervlaktes betaalbaar te kunnen invullen, zonder dat het onder doet aan uitstraling of stijl. 

 

8. Van composiet vlonder > naar houten vlonder (Vlonders) 

Het is aan alles te merken dat een composiet vlonder luxe uitstraald, helaas ook aan het prijskaartje... Daarom is een houten vlonder een ideaal alternatief voor jouw vlonderterras! Naast hardhouten planken kun je ook een vlonder nemen zoals Vuren geimpregneerd / Douglas of Red Class Wood die bij jouw schutting of tuinhuis/overkapping past. Zo heb je voor minder geld toch 1 mooi geheel. 

 

9. Doe het zelf! (Schutting)

Onze (hout-beton) schuttingen zijn, als je een beetje handig bent, redelijk gemakkelijk zelf te zetten! Dan ben je niet alleen goedkoper uit, dit kan vaak snel gerealiseerd worden aangezien we heel veel op voorraad hebben staan. Naast de mogelijkheid om de materialen uit voorraad bij ons af te halen, kun je de materialen ook tot bij jou voor de deur laten bezorgen! 

Publicatiedatum 30/03/2023
Zakelijk inkopen?
Laten we kennismaken
Tuinhout Centrum Logo
© 2008 - 2024 by Mediazo