BLOG | Dit zijn de nieuwste tuintrends!

6 min. lezen

Terug naar overzicht

De lente is weer in zicht... tijd om weer lekker de tuin in te gaan! Uiteraard helpt Tuinhout-Centrum je een eindje op weg door alle tuintrends voor het komende jaar voor je op een rijtje te zetten.

Schuttingen:

Schuttingen, tuinafscheidingen of hekwerken: Een afscheiding van de tuin dient niet alleen als mooie te zijn maar ook veiligheid. Gelukkig heeft Tuinhout-Centrum een groot assortiment aan schuttingen! Hieronder noemen wij de 5 populairste schuttingen van 2023:

 1. Hout-beton schutting Geïmpregneerd grenen Enschede (verticaal) of Geïmpregneerd Grenen Breda (horizontaal) 180x180cm gecombineerd met een witgrijs betonsysteem (IJssel) met een enkele gladde onderplaat.

Grenen hout-beton schutting

Deze schutting is niet alleen vriendelijk voor de portemonnee maar ook voor het oog. De lichte, natuurlijke materialen kijken rustig en zijn ideaal voor een kleinere / natuurlijke tuin.

Ondanks de lage prijs van deze schutting is hij wel erg duurzaam! Mede door het betonsysteem en het geïmpregneerde scherm zul je vele jaren plezier beleven aan deze schutting. 

 1. Composiet schutting SeriAL Rhombus Ipé.

Composiet schutting SeriAL Rhombus Ipé

Deze schutting heeft een zeer strakke maar toch natuurlijke uitstraling. Door de gebruikte materialen (composiet en aluminium) heeft deze schutting een zeer lange levensduur en is volledige onderhoudsvrij. 

 1. Hout- beton schutting Red Class Wood Casablanca (verticaal) 180x180cm gecombineerd met een antraciet betonsysteem met een enkele gladde onderplaat.

Hout-beton schutting Red Wood Class

Red Class Wood is één van de langst-kleurbehoudende houtsoorten in ons assortiment! Red Class Wood heeft een warme uitstraling en gecombineerd met een antraciet betonsysteem kijk het erg rustig en strak.

Tip: Wanneer je de kleur van de Red Class Wood schermen nóg langer wilt behouden adviseren wij om de schutting na één jaar nog een keertje te impregneren met Red Class Wood impregneermidddel. 

 1. Hout-beton schutting Zwart gespoten Vuren potdekselplanken gecombineerd met een gecoat betonsysteem

Zwart gespoten hout-betonschutting

Een nieuwe trend die we voorgaande jaren nog niet zo veel voorbij hebben zien komen is de horizontale schutting met potdekselplanken. Bovenstaande schutting is volledig zwart en springt daardoor echt in het oog. Deze schutting is erg mooi te combineren met een industriële of moderne tuininrichting en komt het beste tot zijn recht wanneer gecombineerd met wat groen óf geplaatst in een grote tuin.   

 1. Dubbelstaafmathekwerk met of zonder polywave invulling

Dubbelstaafmathekwerk

Wanneer je graag een heg / groene tuinafscheiding wilt plaatsen, is een dubbelstaafmathekwerk zeker het overwegen waard! Een hekwerk om (bijvoorbeeld) hedera doorheen te laten groeien is een zeer duurzame én veilige optie om toch een groene tuinafscheiding te kunnen creëren. De hekwerken kunnen ook worden dichtgemaakt met een polywave invulling voor (extra) privacy.

Nog niet gevonden waar je naar opzoek bent? Kom eens langs in onze showtuin! Hier staan meer dan 75 schuttingcombinaties opgesteld en onze enthousiaste en deskundige verkoopadviseurs kunnen samen met jou de ideale schutting samenstellen. 

Tuinhuizen en overkappingen:

Een knusse tuinkamer voor het hele gezin, een overkapping om in de nazomerse avonden nét even iets langer buiten te kunnen zitten óf een praktische opbergruimte voor alle tuinkussens- en de grasmaaier. Of je nu zelf een overkapping of tuinhuis in elkaar wil knutselen of het liefst het hele project uit handen geeft: Het kan allemaal bij Tuinhout-Centrum! Hieronder noemen wij de 5 populairste concepten/opties van 2023:

 1. DHZ- pakket Holten

Tuinhuis DHZ pakket Holten

Een zeer stijlvolle en praktische optie voor de doe-het-zelvers! DHZ-pakket Holten heeft de een ruime overkapping mét een handig tuinhuis.

Tip: Ben je fan van DHZ-pakket Holten maar is dit niet de juiste afmeting/ verhouding of indeling voor jou? Tuinhout-Centrum biedt ook maatwerk opties inclusief montage! 

 1. Glazen schuifwanden in de overkapping

Glazen schuifwanden in overkapping

Het laten plaatsen van glazen schuifwanden in de overkapping geeft niet alleen een strakke, moderne afwerking aan de overkapping maar beschermt ook tegen weersinvloeden als regen, wind en kou. Hierdoor wordt jouw buitenseizoen aanzienlijk verlengt. Zo kun je ook in het vroege voorjaar en de in de koudere herfstmaanden al/nog genieten van de tuin. Daarnaast zijn glazen schuifwanden ideaal voor bijvoorbeeld het creëren van een tuinkantoor. 

 1. Overkapping mét tuinhuis

Een knus hoekje voor het hele gezin én handige opbergruimte voor alle tuingereedschap, kussens en andere tuingereedschappen. Een combinatie van overkapping- en tuinhuis biedt op een stijlvolle manier een praktische oplossing. 

 1. DHZ-pakket Billund Type 1 XL

Tuinhuis DHZ Billund

Een stoere, landelijke en robuuste Kapschuur voor de handige klusser! DHZ-pakket Billund Type 1 XL kan zowel als carport als overkapping in gebruik worden genomen en er zijn diverse dakbedekkingsmogelijkheden.

Tip: Ben je fan van DHZ-pakket Holten maar is dit niet de juiste afmeting/ verhouding of indeling voor jou? Tuinhout-Centrum biedt ook maatwerk opties! 

 1. Caldura tripple profiel wandbekleding (NIEUW!)

Deze wandbekledingsoptie is sinds begin 2023 verkrijgbaar binnen het assortiment van Tuinhout-Centrum. De Caldura tripple profiel kijkt erg natuurlijke en licht maar geeft de overkapping / het tuinhuis een strakke en moderne uitstraling.

Tip: Tuinhout-Centrum verzorgt ook voorbereidende- en afwerkende werkzaamheden t.b.v. tuinhuizen/overkappingen (Bijvoorbeeld grond- en straatwerk, vlonders en tuinmeubelen) 

Nog niet gevonden waar je naar opzoek bent? Kom eens langs in onze showtuin! Hier zijn diverse opties, mogelijkheden en materialen te bekijken en onze enthousiaste en deskundige verkoopadviseurs kunnen samen met jou het ideale tuinhuis / de ideale overkapping samenstellen. 

Terras:

Komende zomer even helemaal op vakantie in eigen tuin? Of je nu de hele familie uitnodigt voor een heerlijke BBQ of dat je even een momentje pakt voor jezelf in het zonnetje: Een terras biedt vele mogelijkheden en opties om je tuin zo optimaal mogelijk te benutten. Tuinhout-Centrum heeft heel veel mogelijkheden om jou tuin mooi en praktisch aan te kunnen leggen. Hieronder noemen wij de 3 populairste terrasopties van 2023:

 1. Keramische tegels

keramische tegels grijstinten

Kleurvast, Onkruid- en onderhoudsvrij en krasbestendig. Een keramische tegel is tegel met veel gebruikersgemak en is ideaal voor een terras. Hier kun je zorgeloos genieten met het hele gezin. 

 1. Houten vlonder

Natuurlijke materialen zien we steeds meer terugkomen in de tuin. Een houten vlonder is daarom een mooie en betaalbare optie voor bijvoorbeeld een zonterras of onder de overkapping. 

 1. Abbeystones

Tuintegels Abbeystones

Kleine(re) tegels maken een comeback! De charme van de robuuste, natuurlijke en asymmetrische tegels zijn weer helemaal terug in de mode. Abbeystones zijn hiervan een mooi voorbeeld.

Tip: Tuinhout-Centrum verzorgt ook voorbereidende werkzaamheden t.b.v. terrasaanleg (Bijvoorbeeld grondwerk en leeg halen van de tuin)

Nog niet gevonden waar je naar opzoek bent? Kom eens langs in onze showtuin! Hier zijn diverse bestratingsmogelijkheden- en materialen te bekijken. Onze enthousiaste en deskundige verkoopadviseurs kunnen samen met jou jouw ideale tuin samenstellen. 

Oprit en voortuin:

Eerste indrukken zijn erg belangrijk! Daarom begrijpen wij bij Tuinhout-Centrum dat jij ervoor wil zorgen dat jouw oprit- en voortuin er picobello bijligt komend voorjaar. Hieronder een aantal oprit- en voortuintrends voor 2023:

 1. Abbeystones

Tuintegels Abbeystones

Kleine(re) tegels maken een comeback! De charme van de robuuste, natuurlijke en asymmetrische tegeltjes is weer helemaal terug in de mode. Abbeystones zijn hiervan een mooi voorbeeld. 

 1. Gebakken waaltjes

Gebakken waaltjes kleine tuintegels

Duurzaam en chique zijn de twee woorden die de gebakken waaltjes het best omschrijven. Ondanks het prijskaartje is deze vorm van opritbestrating steeds meer in trek.  

 1. Romano (Punto)

Strakke tegel voor oprit

Opzoek naar een moderne afwerking van de oprit? De Romano (Punto) is een zeer strakke tegel mogelijk in diverse kleuren en stijlen! 

 1. Grind/ split

grind split in voortuin

Grind/split is een zeer betaalbare optie om een oprit of voortuin op een mooie, nette manier af te werken. Het geeft een luxe uitstraling en het is, wanneer gecombineerd met (oprit)bestrating en/of borders, absoluut niet saai: Er zijn vele soorten, maten en kleuren grind/split verkrijgbaar. 

Tip: Tuinhout-Centrum verzorgt ook voorbereidende werkzaamheden t.b.v. terrasaanleg (Bijvoorbeeld grondwerk en de tuin leeghalen)

Nog niet gevonden waar je naar opzoek bent? Kom eens langs in onze showtuin! Hier zijn diverse bestratingsmogelijkheden- en materialen te bekijken. Onze enthousiaste en deskundige verkoopadviseurs kunnen samen met jou jouw ideale tuin samenstellen. 

Inrichting:

Het puntje op de i: De tuin is pas af wanneer ook de details en inrichting compleet is. Daarom biedt Tuinhout-Centrum ook diverse inrichtingsmogelijkheden. Bekijk hieronder de top 5 populairste inrichtingsproducten- en materialen voor 2023:

 1. Borders en/of plantvakken op verschillende hoogtes

Border/plantvakken

Of je nu groen aan de tuin toe wilt voegen of een moestuin wilt aanleggen: Borders / plantvakken zijn daarvoor de ideale optie. Wanneer je borders in verschillende afmetingen en hoogtes aanbrengt in de tuin, creëert dit een speels effect. 

 1. Tuinmeubels in lichte en natuurlijke kleuren en materialen

Grote tuinbank met kussens op terras

Dat er tuinmeubels in een tuin horen, dat is een gegeven. Maar welke soorten, maten en kleuren, dat is natuurlijk een lastige zoektocht. Gezien zowel moderne- en strakke tuinen als natuurlijke- en groene tuinen weer terug in de mode geraken, zijn moderne, lichte tuinmeubelen van natuurlijke materialen met beiden goed te combineren. 

 1. Jacuzzi’s/ Spa’s

Jacuzzi in achtertuin

Aan het einde van de dag is natuurlijk comfort het belangrijkste. Een tuin moet goed en rustgevend aanvoelen en moet dienen als een soort eigen kleine persoonlijke oase. Niets maakt dat natuurlijk meer waar als een eigen spa / jacuzzi! 

 1. (Kunst)gras

kunstgras met looppad

Of je nu wel of geen groene vingers hebt en of je nu een moderne of natuurlijke tuin kiest: Iedereen heeft graag een stukje groen in de tuin. Tuinhout-Centrum biedt de mogelijkheid om zowel graszoden als kunstgras te (laten) leggen. Er zijn vele mogelijkheden! 

 1. Tuinverlichting

Achtertuin mooi uitverlicht terras

Tuinverlichting maakt dat de tuin het hele jaar door wordt verlicht. De juiste verlichting kan zorgen dat de tuin er luxe en gezellig uit komt te zien! 

Nog niet gevonden waar je naar opzoek bent? Kom eens langs in onze showtuin! Hier zijn diverse opties en materialen te bekijken. Onze enthousiaste en deskundige verkoopadviseurs kunnen samen met jou jouw ideale tuininrichting samenstellen/ uitzoeken. 

Publicatiedatum 16/02/2023
Zakelijk partner worden?
Laten we kennismaken
Tuinhout Centrum Logo
© 2008 - 2024 by Mediazo