BLOG | Zo vergroot u de biodiversiteit in uw tuin!

minder dan 1 minuut.

Terug naar overzicht

Het vergroten van de Bio-wat?! De biodiversiteit. Het klinkt ingewikkeld maar dat is het helemaal niet! Biodiversiteit staat voor de hoeveelheid planten en dieren binnen een bepaald gebied. Het vergroten van de biodiversiteit in de tuin is dus eigenlijk het vergroenen van de tuin. En dat vergroenen is weer ontzettend goed voor de natuur en de dieren! Vooral insecten (zoals bijvoorbeeld Bijen, vlinders en hommels) maar ook andere kleine dieren (zoals egels, vogels en vleermuizen) hebben hier profijt van.

 

Hoe doe ik dat dan? Dat vergroten van de biodiversiteit in mijn tuin.

Nou dat begint dus allemaal met vergroening! Meer planten = meer dieren. Let op! Het beste is om 'inheemse' planten in de tuin te zetten. Dat houdt in: Planten die hier van oorsprong groeien. Denk aan bijvoorbeeld aan wilde bloemen (daar zijn bijen gek op!)

En, help de dieren een handje! Het najaar en de winter zitten er weer aan te komen en dat betekent kou, regen en harde wind. Je kunt de dieren een handje helpen door 'huisjes' op te hangen (bijvoorbeeld vogelhuisjes en insectenhotels), maar je kunt natuurlijk ook zorgen dat er voldoende water en voedsel beschikbaar is in jouw tuin. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicatiedatum 02/10/2021
Tuinhout Centrum Logo