BLOG | Ga voor een moderne look!

1 min. lezen

Terug naar overzicht

DINSDAG 31 AUGUSTUS, 2021 - Of je nu een grote of een kleine tuin hebt: Een moderne stijl weet zich altijd moeiteloos aan te passen. Een moderne tuin bestaat namelijk veelal uit een combinatie van lichte én donkere kleuren, strakke lijnen en veel tijdloze meubels en accessoires. Ook wordt in een moderne tuin tegenwoordig veel gebruik gemaakt van siergrassen en onderhoudsvrije planten, zodat het geheel niet te somber wordt.

Een moderne tuin bevat vaak de volgende punten:

  1. Strakke lijnen
  2. Een luxueuze uitstraling. (Dit creëer je door lichte én donkere tinten te combineren.)
  3. Grote (onderhoudsvrije) planten en siergrassen. (kunstgras is vaak ook een goed alternatief!)
  4. Een overkapping en/of tuinhuis die vaak over de gehele breedte óf in een hoek van de tuin staat.
  5. Verlichting, zodat ook ’s avonds de tuin mooi verlicht is.


De meeste mensen die kiezen voor een strakke/moderne tuin doen dit met de reden om er, in principe, een lange tijd van te kunnen genieten. Een moderne tuin heeft vaak veel onderhoudsvrije onderdelen, maar toch wil je niet dat dit resulteert in een saaie uitstraling. Een tuin is er inmiddels om in te “leven” en dus ook lekker in te relaxen en natuurlijke mooie herinneringen in te maken. Het is dus heel er belangrijk om jouw tuin optimaal in te richten zodat je er ook zoveel mogelijk plezier uit kan halen. Verstandig is daarom om ‘blokken’ functioneel in te richten. Ontwerp dus delen die specifiek kunnen worden gebruikt om, bijvoorbeeld, te relaxen, zonnen, dineren, samen te komen of te koken. Als je ieder onderdeel een functie toewijst houdt je zelf beter het overzicht!

 

Tip: Kom eens langs in onze showtuin om de verschillende onderdelen van een moderne tuin in het echt te kunnen bekijken!

Publicatiedatum 31/08/2021
BLOG | Ga voor een moderne look!
 
BLOG | Ga voor een moderne look!
 
BLOG | Ga voor een moderne look!
 
BLOG | Ga voor een moderne look!
Tuinhout Centrum Logo