BLOG | De 10 tuintrends van 2022

4 min. lezen

Terug naar overzicht

WOENSDAG 19 JANUARI, 2022 - Het nieuwe jaar is van start gegaan en het binnenzitten zijn we inmiddels wel een beetje beu. We kunnen niet wachten om weer naar buiten te gaan. Gelukkig is het einde van de winter in zicht! Een goed moment dus om te zorgen dat je tuin weer helemaal up-to-date is voordat het voorjaar begint, zodat je gelijk in je favoriete stoel kunt ploffen wanneer het zonnetje weer tevoorschijn komt!

In deze blog hebben wij onze top 10 favoriete tuintrends voor 2022 voor je op een rijtje gezet; Laat je inspireren!

*alle inspiratie-foto's kun je vinden onder het kopje "inspiratie"

1.  Urban Jungle

Urban Jungle: Een perfecte combinatie tussen de stad en de jungle. Wanneer je robuuste materialen met een stoere uitstraling, bijvoorbeeld hout, beton en staal, in balans brengt met planten en donkere elementen creeër je de perfecte 'urban look'. Denk aan bijvoorbeeld een robuuste lariks douglas overkapping, betonnen borders met veel weelderige planten, een stoere betontegel en een donkere schutting (hout en/of beton). 

P.s. Tuinhout-Centrum heeft sindskort een nieuwe schutting: Felix Clercx Boston Urban. De ideale schutting voor in een Urban Jungle-tuin!

 

 

2.  Duurzaam en onderhoudsvriendelijk 

In alle drukte van het dagelijks leven heb je niet altijd tijd of zin om de tuin bij te houden. Ook wanneer je geen groene vingers hebt, kan het een vervelende bezigheid zijn om de tuin netjes te houden. Daarom is een duurzame en onderhoudsvriendelijke tuin een perfecte oplossing. Je hebt geen omkijken meer naar de tuin en je hoeft er alleen nog maar van te genieten! En nog een voordeel: Bij Tuinhout-Centrum kun je compleet worden ontzorgd in de realisatie van zo'n duurzame en onderhoudsvriendelijke tuin. Van tuinontwerp tot aanleg van de tuin, wij kunnen alles voor u verzorgen! Denk bij een duurzame en onderhoudsvriendelijke tuin aan bijvoorbeeld kunstgras, composiet en/of kunststof schuttingen en keramische tegels.

 

3.  Van binnen naar buiten 

In de huidige coronatijd zijn we natuurlijk steeds meer aan huis gebonden; thuiswerken, thuis studeren en niet meer naar een restaurant, kroeg of bioscoop kunnen. Als gezin zit je de hele dag op elkaars lip en dus heb je wat extra ruimte nodig. Tuinhout-Centrum biedt daarom de perfecte oplossing: We halen binnen gewoon naar buiten! Denk hierbij aan Tuin-kantoren/studeerruimtes, Lounge-tuinhuizen (een soort van tweede woonkamer in de tuin) maar ook aan overkappingen met glaswanden; zo heb je in de winter een extra 'kamer' en in de zomer een overkapping om aan de zon te ontsnappen óf om savonds wat langer buiten te kunnen zitten. 

 

 

4.  Japandi 

Japandi klinkt ontzettend exotisch maar dat is het niet; het is de benaming voor een mix van een minimalistische look en een scandinavische look. Erg rustig, licht en back to basic dus. Door Japandi toe te passen in de tuin tover je de tuin om in een rustgevende oase. Ideaal in deze drukke en chaotische coronatijd. De Japandi-stijl kun je in de tuin gemakkelijk toepassen door gebruik van lichte, natuurlijke kleuren en materialen. Denk bijvoorbeeld aan lichte beton- en of keramische tegels, hout(-beton) schuttingen, houten overkappingen en/of tuinhuizen en (houten) vlonders

 

5.  Strak en modern 

Strak en modern; een stijl die voorlopig nog niet uit de mode is. Een strakke en moderne stijl bevat strakke lijnen, donkere kleuren/ grijstinten en duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een red class wood hout-beton schutting met gecoate palen, Kunstgras, keramische- en/of betontegels, composiet en/of kunststof schuttingen of een Red class wood/zwart gespoten Vuren overkapping/tuinhuis. 

 

6.  Traditioneel/ Nostalgisch 

Een houten schutting, een border vol planten en bloemen, een mooi gazon, een tuinhuisje voor gereedschap en een lounge-hoek met klassieke klinkers/waaltjes. We kunnen het ons allemaal voorstellen; een rustige, mooie en natuurlijke maar toch nette tuin. Wanneer je opzoek bent naar een tuin waar je in kunt ontspannen maar ook heerlijk in kunt tuinieren, een tuin waarin kinderen kunnen voetballen en ravotten op het gras en een tuin waarin quality-time met de familie voorop staat, dan is een traditionele/nostalgische tuinstijl ideaal!

 

7.  Licht en kleurrijk 

We kunnen in deze donkere winter- en coronaperiode allemaal wel een beetje kleur en verfrissing gebruiken in ons leven. Ga daarom voor een lichte- en kleurrijke tuin. Met veel bloemen, planten, natuurlijke elementen en speelse materialen creeër je een ware kleuroase in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan patiotegels, een hout-betonschutting die langer zijn kleur behoudt als ander schuttingen: Red class wood, een horizontale schutting met smalle planken voor een speels effect en heel veel ruimte voor bloemen en planten d.m.v. borders.

 

8.  Wellness bubbel 

Ga op vakantie in eigen tuin! We kunnen namelijk niet/minder reizen en dagjes uit in deze coronaperiode zitten er ook niet in. Daarom kun je jezelf trakteren op ontspanning in jouw eigen tuin! Denk aan Jacuzzi's, hottubs en sauna's maar ook aan loungeplekken voor langs een zwembad/zwemvijver. Uiteraard bieden we ook plezier en ontspanning voor kinderen: Tuinhout-Centrum heeft een groot assortiment aan Speelhuisjes, klimrekken en speeltoestellen!

 

 

9.  Romantisch 

Romantisch? Dan denk je hoogstwaarschijnlijk aan een weekendje parijs. In deze corona-tijd gaat dat hem helaas niet worden maar we kunnen Parijs wel naar jouw achtertuin halen! Een romantische stijl in de tuin bevat veel bloemen en planten, lichte kleuren en speelsheid. Denk bijvoorbeeld aan borders, lichte beton en/of keramieke tegels afgewisseld met ouderwetse en klassieke waaltjes, Sierbestrating en vlonders. Uiteraard voegt verlichting in de tuin ook, vooral 's avonds, veel sfeer toe!

 

10. Bohemian Ibiza 

Deze stijl is al een tijdje ontzettend populair en ook dit jaar zal deze trend zich door gaan zetten. De bohemian-Ibiza stijl is een zachte, speelse stijl die erg zomers doet aanvoelen. Ideaal voor de zonliefhebbers! De bohemian-Ibiza stijl kun je onmiddelijk herkennen aan bijvoorbeeld patio tegels (met veel verschillende kleuren en patronen), flagstones, lichte keramiek- en/of betontegels, grind, horizontale houten schuttingen, houten pergola's, priëlen en overkappingen en natuurlijk alle accessoires, planten en grassoorten die u aan de tuin wilt toevoegen!

 

Publicatiedatum 15/01/2022
Tuinhout Centrum Logo