BLOG | Dé 5 tuintrends van 2021

3 min. lezen

Terug naar overzicht

WOENSDAG 20 JANUARI, 2021 - Wat zien we in 2021 in de tuinen verschijnen? En wat mag er absoluut niet ontbreken in de tuin? Wij geven je een vooruitblik op de tuintrends van 2021, zodat jouw tuin straks helemaal up-to-date is.

1. Dé ultieme combi: duurzaamheid en gebruiksgemak

In 2021 draait het allemaal om duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Omdat we komend voorjaar (en zomer), hoogst waarschijnlijk, veelal in de tuin te vinden zijn i.p.v. op vakantie, is het fijn om een tuininrichting te hebben die niet alleen lang meegaat, maar ook onderhoudsvrij en comfortabel is.

Hieronder hebben wij een aantal producten op een rijtje gezet die voldoen aan bovenstaande eisen. Ideaal dus om in 2021 de tuin mee aan te kleden.

-          Composiet & kunststof schuttingen

-          Keramische tegels

-          Kunstgras

 

 

2. Organische vormen & Verbinding met de natuur

Tegenwoordig is de natuur dé plek geworden om te ontspannen. Mensen gaan graag een eindje wandelen in het bos of op het strand of een stukje fietsen in een natuurgebied.

Het gaat allemaal om de rust die de natuur met zich meebrengt en dit is, uiteraard, ook toepasbaar in de tuin. Dit doe je door, bijvoorbeeld, veel ronde- en/of ovale vormen in de tuin toe te passen m.b.v. vlonders, borders en/of gras. Ook kun je plekken creëren waar planten en struiken er op los kunnen groeien, zodat je een stukje natuur in eigen tuin ervaart.

Tip: Creëer, door middel van een border, een klein moestuintje. Leuk, handig én lekker!

Tip: Houdt jij wel van de natuur maar heb je absoluut geen groene vingers? Dan zijn siergrassen een perfecte oplossing als opvulling van jouw borders/ plantenvakken.

 

3. Contrasten

Wat ook helemaal in is dit jaar zijn contrasten. Vooral het contrast tussen horizontaal en verticaal én het contrast tussen licht en donker zijn dé elementen die onmisbaar zijn in de tuin.

Hoewel horizontale elementen ideaal zijn voor een kleinere tuin (horizontale elementen doen de tuin groter ogen), kunnen ze ook wat eentonig of juist heel druk aanvoelen. Oplossing: doorbreek met verticale elementen. Wanneer je bijvoorbeeld een horizontaal tuinhuis hebt, kun je deze combineren met een verticale schutting.

Ook het licht-donker contrast is een heuse trend dit jaar. Maar, hoe pas je dit op een subtiele en trendy manier toe in jouw tuin? Kies voor een paar donkere en een paar lichte elementen. Ga voor bijvoorbeeld een hout-betonschutting met donkere palen, of kies voor een lichte grindsoort i.c.m. een donkere borderrand/tegel.

Tip: Ga niet voor teveel donkere elementen: dit resulteert in een klein aanvoelende tuin.

 

4. De tuin als verlenging van het huis

In de tijden van Covid-19 zijn we aangewezen op thuiswerken, thuis studeren en binnen zitten. Het is dan ook lastig om voor iedereen een eigen-/rust plekje te creëren in huis. De oplossing: haal binnen naar buiten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een tuinkantoor om in te werken of studeren, een ‘chillruimte’ voor de kinderen óf een tuinkamer om een tweede woonruimte te creëren. Er is van alles mogelijk!

 

5. Een mix van verschillende materialen, kleuren en patronen

In 2021 zullen we, hoogst waarschijnlijk, niet (veel) op reis kunnen. Jammer, maar we kunnen natuurlijk het buitenland/ verschillende culturen en landschappen wel terugbrengen in de tuin m.b.v. (bijvoorbeeld) bestratingen met patroontjes, vlonders, kleurrijke schuttingen én tuinmeubels en accessoires. ‘Vakantie in eigen tuin’ zullen we het maar noemen.

Tip: Om rust te creëren in de tuin, kunt u kiezen voor een simpele Scandinavische inrichting van de tuin (tuinmeubels en accessoires). Ook het vele gebruik van hout en natuurlijke elementen geeft een rustige sfeer.

 

 

 

Let op! Bijgaande foto’s behoren niet tot Tuinhout-Centrum BV en dienen enkel ter inspiratie.

Publicatiedatum 20/01/2021
BLOG | Dé 5 tuintrends van 2021
 
BLOG | Dé 5 tuintrends van 2021
 
BLOG | Dé 5 tuintrends van 2021
 
BLOG | Dé 5 tuintrends van 2021
 
BLOG | Dé 5 tuintrends van 2021
 
BLOG | Dé 5 tuintrends van 2021
 
BLOG | Dé 5 tuintrends van 2021
 
BLOG | Dé 5 tuintrends van 2021
 
BLOG | Dé 5 tuintrends van 2021
 
BLOG | Dé 5 tuintrends van 2021
 
BLOG | Dé 5 tuintrends van 2021
Tuinhout Centrum Logo