BLOG | 10 tips om te besparen op uw tuininrichting

5 min. lezen

Terug naar overzicht

ZATERDAG 12 December, 2020 - U wilt graag de tuin aanpakken, maar u ziet wellicht op tegen de hoge kosten die een tuinverbouwing/renovatie met zich mee kan brengen. Dat is nergens voor nodig! Het inrichten/renoveren van uw tuin hoeft niet duur te zijn. Wanneer u zich goed voorbereidt, de juiste materialen kiest en weet waar u op moet letten, is het mogelijk uw droomtuin te realiseren binnen uw budget.  

1.    Een goede voorbereiding is het halve werk.

Zorg ervoor dat u een reëel budget in gedachten heeft, die past bij uw eisen/wensen. Dit kunt u doen door verschillende opties en prijzen te vergelijken, u goed te laten informeren en u te verdiepen in de diverse mogelijkheden. Let er wel op dat u geen appels met peren gaat vergelijken; dit resulteert in onrealistische verwachtingen.

Zet van tevoren ook uw wensen/eisen op een rijtje. Dit helpt bij het vinden van de materialen die het beste bij u, uw wensen én uw budget passen.

 

2.    Kies voor een houten/ hout-beton schutting.

Hout is, over het algemeen, een stuk goedkoper dan composiet en/of kunststof. Ook zijn er binnen het begrip ‘hout’ nog vele keuzemogelijkheden. Er zijn verschillende houtsoorten, met ieder een eigen prijskaartje. Handig! Zo kunt u binnen één van de goedkopere materiaalopties nóg een goedkope optie kiezen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit! Een grote misopvatting is dat hout niet duurzaam en onderhoudsvrij is. Dit is dus absoluut niet waar! Wanneer u kiest voor een kwalitatieve houten/ hout-betonschutting kiest u net zo goed voor stevigheid, duurzaamheid en gemak als bij een kunststof/composiet schutting.

Voorbeeld: U bent opzoek naar een kunststof schutting omdat u er van onder de indruk bent dat deze geheel onderhoudsvrij is. Desalniettemin wilt u niet een hele dure schutting aanschaffen, omdat u een flink aantal meters nodig heeft. Wat nu? Wellicht dat u een hout-beton schutting kunt overwegen. Door de betonnen onderrand aan de onderzijde van de schutting, staat de schutting niet op de grond en is dus beschermd tegen vocht van onderaf. Bovenop de schutting is een afdeklat gemonteerd, zodat er ook op de schutting geen water blijft liggen. De schutting wordt bevestigd met roestvrijstaal bevestigingsmateriaal en de betonpalen worden in sneldrogend beton gezet. Super stevig en duurzaam dus! Ook is een schutting vrijwel helemaal onderhoudsvrij: Wanneer nodig zijn de schermen van tevoren geïmpregneerd en door de manier van monteren zijn ze compleet beschermd tegen schadelijkheden zoals vocht (houtrot) en verzakkingen. Waarom zou u dan gaan voor een, vele malen duurdere, kunststof schutting? Voor de kleur? Ook daar hebben we een oplossing voor: Kies voor een gespoten houten scherm!

 

3.    Ga voor Beton

Betontegels zijn, vaak, aanzienlijk goedkoper dan bijvoorbeeld keramische tegels, natuursteentegels of gebakken waalformaten: Ideaal wanneer u wil besparen op uw tuininrichting. Betontegels zijn te verkrijgen in vele verschillende kleuren, formaten en patronen en zijn overal mee te combineren!  

 

4.    Grind & split

Grind/split is een makkelijke en goedkope optie om de tuin een frisse look te geven. Het is ideaal te gebruiken als opvulling van bijvoorbeeld een border/plantenvak. De kosten van planten/bloemen/struiken kunnen namelijk flink oplopen. Ook wanneer u grote oppervlaktes op te vullen heeft is grind een goede op- en/of aanvulling voor uw tuin. Grind is overal mee te combineren en is verkrijgbaar in vele soorten, maten en kleuren. Door grind toe te voegen aan uw tuinontwerp kunt u flink wat besparen.

 

5.    Gras

Wanneer u opzoek bent naar een onderhoudsvriendelijke tuin, maar toch wat groen in de tuin wilt toevoegen, is de keuze voor kunstgras vaak snel gemaakt. Terwijl kunstgras toch (bijna) 2x zo duur is als echt gras. De meterprijs voor het leveren en leggen van kunstgras komt vaak in de buurt van een dure betontegel of een keramische tegel. Een goedkope optie is het dus niet. Wanneer u wilt besparen op uw tuininrichting is het dus zeker het overwegen waard om te kiezen voor echt gras.

 

6.    Grondwerk

Grondwerk is één van de belangrijkste onderdelen. Het is als het ware de fundering van de tuin. Niet een onderdeel waar je op moet willen besparen dus. Toch is het mogelijk om de kosten voor het grondwerk zo laag mogelijk te houden. Hoe dan? Door het in één keer helemaal goed te doen! Wanneer het grondwerk goed gemaakt wordt, bent u voor een hele lange tijd compleet ontzorgd, en dat bespaart. Als het grondwerk namelijk niet goed is blijft u tegen problemen aanlopen.

Voorbeeld: Wanneer het straatwerk verzakt is moet het worden uitgehaald, het grondwerk opnieuw worden verzorgd en het straatwerk weer worden terug gelegd: Zo blijft u bezig en kunnen de kosten flink oplopen.

 

7.    Gratis tuinontwerp

Bij Tuinhout-Centrum kunt u niet alleen de materialen bezichtigen en geïnformeerd/geadviseerd worden over de mogelijkheden, ook kunnen wij u helpen/ondersteunen bij het ontwerpen van uw tuin! Door bijvoorbeeld samen met u de materialen samen te stellen n.a.v. uw wensen/budget, een ontwerpschets te maken en/of persoonlijk bij u langs te komen om uw situatie te bekijken/ te bespreken. Aanvullend kunnen wij vrijblijvend een offerte opstellen, zodat u een compleet overzicht heeft.

 

8.    Collectief

Wanneer u samen met de buren (of zelfs de hele wijk) een schutting aanschaft, deelt u niet alleen de kosten, maar bespaart u ook flink op het totaalbedrag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan besparingen door middel van minder transportkosten, minder materiaalkosten, collectieve kortingen, etc.

 

9.    De complete tuin laten realiseren door één bedrijf.

Niet alleen is het compleet laten realiseren van de tuin door één bedrijf erg handig (denk bijvoorbeeld aan planning, garantie, één aanspreekpunt, etc.), het is ook nog eens goed voor de portemonnee! Door alles uit te laten voeren door één bedrijf bespaart u op kosten als Transport/voorrijkosten en arbeidskosten.

Voorbeeld: Stel: U heeft 10m2 waarvan het grondwerk en het straatwerk moet worden verzorgt. U heeft 2 verschillende bedrijven ingeschakeld: Eén bedrijf voor het grondwerk en een ander bedrijf voor het straatwerk. Beiden bedrijven zijn allebei ongeveer een halve dag bezig met hun werkzaamheden. Het bedrijf van het grondwerk rekent voorrijkosten, een dagloon van 2 werknemers, etc. Het andere bedrijf doet dit ook: u bent dus dubbele voorrijkosten en arbeidskosten aan het betalen! Wanneer u alles door één bedrijf laat doen, houdt u het niet alleen overzichtelijk en handig maar kunt u dus ook flink besparen!

 

10.  Acties/ kortingen

Bij Tuinhout-Centrum BV is er altijd wel iets in de actie! Informeer naar de mogelijkheden of kijk op onze website!

Publicatiedatum 12/12/2020
Tuinhout Centrum Logo