Onderhoudsvriendelijke tuinen

Laat uw onderhoudsvriendelijke tuin aanleggen door onze vakmannen

Wie is Tuinhout-centrum.nl

L. van Venrooij GWW BV is van oorsprong een wegenbouwbedrijf uit Wijchen. Al meer dan 20 jaar hebben wij ervaring van het grond- en straatwerk in de tuinen tot de aanleg van vijverpartijen, riolering en kunstgras. Schuttingen blokhutten en overkappingen hebben wij in het verleden altijd uitbesteed. De reden dat wij Tuinhout-centrum BV hebben opgericht is omdat wij op deze manier alles in eigen beheer hebben. Zowel het leveren als het plaatsen van schuttingen, blokhutten, tuinhuizen en overkappingen. Korte lijnen zijn in onze ogen zeer belangrijk, maar vooral de service en de kwaliteit! Met deze combinatie kunnen wij ervoor zorgen dat het complete verhaal buiten wordt verzorgd door 1 bedrijf. Vanaf de voorbereiding tot het opleveren zullen wij u compleet ontzorgen!

50 plus & onderhoudvriendelijke tuinen

Veel klanten boven de 50 plus kiezen voor een onderhoudsvriendelijke of onderhoudsvrij tuin. Dat komt omdat de tuin tegenwoordig een verlengstuk is van de huiskamer. Tuinen van nu zijn helemaal ingericht om in te leven en te genieten. Tuinen van vroeger waren vaak wildernissen waar de spullen stonden die je binnen niet kwijt kon. De tuin van nu moet netjes zijn waar op elk ogenblik visite ontvangen kan worden voor een kopje koffie, een barbecue of om gewoonweg te genieten van de rust in de tuin.

Grondwerk bepaald de kwaliteit van het straatwerk

Het goede ondergrond zorgt voor een onderhoudsvrije bestrating. Door de ondergrond goed te verdichten voorkomen wij verzakkingen en blijft het straatwerk veel langer mooi! Het grondwerk verzorgen wij met ons eigen materieel. Wij hebben speciale kraantjes voor vaak smalle achterpaden/achtertuinen. Daarnaast voeren wij grond/puin/zand af met de smalle dumpers die daarvoor geschikt zijn. Wij kunnen dezelfde werkzaamheden ook in het groot uitvoeren. Bijvoorbeeld het spitten van de ondergrond voor diversen tuinen tegelijk. Zand of puin voor onder de bestrating leveren wij zelf. Zo ook de zwarte grond voor uw border of grasmat. Wanneer nodig trillen wij het grondwerk zodat het goed verdicht is.

Riolering en afwatering

Voor de afwatering in de tuin zijn er diversen mogelijkheden maar onze voorkeur gaat uit naar mooie moderne gootjes te plaatsen tussen het straatwerk in. Deze sluiten wij dan weer aan op de riolering of op een infiltratiekrat zodat het regenwater weer terug de natuur in gaat. Om een buffer in te bouwen boren wij onder deze infiltratiekratten grindgaten.

Straatwerk met onderhoudsvrije voeg

Al meer dan 20 jaar hebben wij ervaring met straatwerk, maar nog belangrijker is dat wij al meer dan 20 jaar ervaring hebben met tevreden klanten! Wij hebben ons eigen assortiment in onze SHOWTUIN liggen. Wij zien de laatste jaren steeds meer dat klanten kiezen voor onderhoudsvrij materiaal zoals Betontegels, hardsteentegels, natuursteentegels, leisteentegels, flagstones en graniettegels. Daarnaast hebben wij ook een divers assortiment klinkers van beton tot ( oud ) gebakken waalformaat/dikformaat of klinkerformaat. Zoekt u Grind of split om de tuin mooi af te werken? In alle kleuren, soorten en maten. Het straatwerk kan ook gevoegd worden zowel klinkers als tegels. Zo voorkom je onkruid tussen de voegen en dat houdt de tuin mooi onderhoudsvrij!

Onderhoudsvriendelijke Schuttingen

Wij zijn FSC gecertificeerd net zoals de fabriek waar wij direct inkopen. Zo blijven de lijnen kort en kunnen wij snel schakelen. Wij hebben een groot assortiment schuttingen in combinatie met betonpalen. Naast Hout-beton hebben wij ook composiet & kunststof schermen. Onze poorten hebben altijd een stalen frame en RVS slot. Alles is RVS geschroefd en bevestigd. Zowel de schutting als de poorten zijn afgewerkt met een afdeklat. De composiet en kunststof schutting zijn uw leven lang onderhoudsvrij. Ze zijn makkelijk afwasbaar en vragen geen onderhoud. De houtbeton schuttingen hebben ook geen onderhoud nodig. Het enige nadeel zou kunnen zijn dat het hout na een periode van 15 tot 30 jaar aan vervanging toe is. Deze zijn simpel en makkelijk vervangbaar tussen het betonsysteem! Er zijn dagelijks adviseurs aanwezig in onze showtuinen zodat u vooraf kan komen kijken. Daar hangen niet alleen nieuwe schermen maar ook schermen zoals ze er na 4 jaar uitzien. Naast het leveren plaatsen wij ook schuttingen. Wij hebben eigen montageploegen die dit werk dagelijks doen.

Tuinhuis blokhut of overkapping

Wij leveren en plaatsen tuinhuizen / blokhutten en overkappingen voor zowel de nieuwbouw als renovatie. Wij verzorgen indien nodig eerst het grondwerk ( ontgraven oude grond en leveren en verwerken zand ). Dan zorgen we voor een stabiele fundering door het stellen van betonbanden en een kunststof funderingsbalk zodat het huisje nooit met de voeten op een natte ondergrond staat. Daarna plaatsen we het tuinhuis / blokhut of overkapping meestal binnen 1 á 2 dagen. Wij bieden de keuze uit een losse blokhutten of tuinhuizen / Blokhutten of tuinhuizen met overkapping eraan / veranda’s van hout of kunststof / kapschuren / ronde modellen / aparte & unieke modellen / carports of prielen. Deze modellen kunnen in diverse dak soorten geleverd en geplaatst worden! Wij gebruiken altijd 1e klas vurenhout, maar onze Lariks Douglas modellen zijn de laatste jaren ook heel erg trendy.
Onderhoudsvrij Kunstgras ( kan ook geplaatst worden ): Toch gras, het hele jaar groen en geen onderhoud! Al jaren leveren en leggen wij kunstgras. Elk jaar wordt het kunstgras mooier en kwalitatief beter. Wij hebben bijvoorbeeld 2 soorten kunstgras voor gezinnen met jonge kinderen. Hier kan een zwembadje op staan en kunnen de kinderen lekker op spelen. Na een aantal jaren kan je zien dat het gras nog steeds mooi is! Daarnaast hebben wij een luxe kunstgraslijn. Dat zie je ook direct omdat het bijna niet te onderscheiden is van echt gras. Buiten deze soorten om hebben. Wij bieden kunstgras voor elk budget. 

Tuinhout Centrum Logo