BLOG | Top 10 duurzaamste producten bij Tuinhout-Centrum

2 min. lezen

Terug naar overzicht

Tuinhout-Centrum heeft een ontzettend groot assortiment aan hoge kwaliteit producten met een onderhoudsvriendelijk karakter. Hieronder zetten we onze top 10 duurzaamste producten even voor u op een rijtje:

1. de Kunststof/ Glasvezel schuttingen van Duvano; Deze schuttingen worden gemaakt van gerecycled Kunststof en glasvezel en hebben aluminium palen. De combinatie van het stabiele aluminium en de sterkte van glasvezel geeft een hoogwaardig en duurzaam systeem. De schuttingen zijn te verkrijgen in 2 verschillende hoogtes en in 3 verschillende kleuren en zijn eenvoudig schoon te houden. 

2. De composiet schuttingen van Felix Clercx (IdeAL / SeriAL / Boston); Deze schuttingen zijn van Composiet en hebben een aluminium frame en/of palen. De schuttingen zijn UV-bestendig, onderhoudsarm, gemakkelijk te reinigen door de Ultrashield beschermlaag, in verschillende kleuren en combinaties te verkrijgen én de schuttingen behouden veel beter hun kleur dan bijvoorbeeld houten schuttingen. 

3. De composiet schuttingen van DuoFuse (Lamel / standaard); De composieten schuttingen van DuoFuse zijn op basis van PVC hebben een zeer lange levensduur omdat ze gemaakt zijn van 50% houtvezels en 50% PVC = 100% composiet. Omdat er maar 1 grondstof is toegevoegd aan de houtvezels blijft de kwaliteit goed en lang zichtbaar. De planken/lamellen worden geplaatst tussen composieten palen. Deze schutting is te krijgen in 4 kleuren: Tropical Braun, Stone Grey, Graphite Black en Wenge Braun. Daarnaast zijn er 2 mogelijkheden: vlakke planken of lamel van.

4. De hout-beton schuttingen Hardhout Dronten (90/ 130/ 150/ 180); De hardhouten schuttingpanelen worden boven de betonplaten geplaatst zodat het grondcontact vermeden wordt; Dit voorkomt houtrot. Ook worden de schermen geplaatst tussen betonpalen, waartussen een betonplaat is ingeklemd. Scherm, betonplaat en betonpalen zijn met elkaar verbonden waardoor er een stabiel geheel ontstaat. De betonpalen zijn gewapend en staan in snelbeton, wat voorkomt dat de schutting gaat verzakken/hangen. Bovendien worden er bovenop de schuttingen afdeklatten bevestigd; De afdeklatten beschermen de bovenzijde tegen regenval, waardoor houtrot voorkomen wordt. Ook zijn alle schuttingpanelen RVS-geschroefd waardoor er geen roestplekken in het hout komen. 

5. De betonschuttingen (glad/ motief); De betonschuttingen zijn, zoals de naam al weggeeft, geheel van beton. De betonpalen zijn verkrijgbaar in de kleuren witgrijs, antraciet of gecoat antraciet en zijn aan 4 zijden glad. Deze zijn gewapend en hebben een diamantkop of, optioneel, een ronde kop. De betonnen platen zijn ook gewapend en sluiten precies aan bij de betonpalen; Ook deze zijn verkrijgbaar in de kleuren witgrijs, antraciet óf gecoat antraciet.

6. Keramische tegels (diverse mogelijkheden); Tuinhout-Centrum heeft keramische tegels met een betonnen ondertegel. Hierdoor heeft u de voordelen van een keramische tegel: kleur en krasvast, mos- en algenwerend, niet glad en onderhoudsvriendelijk. Daarnaast kan deze tegel op dezelfde ondergrond als een gewone betontegel gelegd worden en dit scheelt enorm in de kosten van de ondergrond. Keramische tegels worden altijd gelegd met een voeg!

7. Composiet vlonders van Felix Clercx (diverse kleuren en mogelijkheden); De vlonders Felix Clercx worden gemaakt van Composiet. De vlonders zonderhoudsarm, gemakkelijk te reinigen, in verschillende kleuren te verkrijgen én de vlonders behouden veel beter hun kleur dan bijvoorbeeld houten vlonders. 

8. Composiet vlonders van DuoFuse (diverse kleuren en mogelijkheden); De composieten vlonders van DuoFuse zijn op basis van PVC hebben een zeer lange levensduur omdat ze gemaakt zijn van 50% houtvezels en 50% PVC = 100% composiet. Omdat er maar 1 grondstof is toegevoegd aan de houtvezels blijft de kwaliteit goed en lang zichtbaar. Deze vlonders zijn te krijgen in verschillende kleuren!

9. Bamboo Vlonders; Bamboo vlonders zijn niet alleen erg hard en zeer duurzaam, maar de vlonders hebben ook een hoge stabiliteit/stevigheid en een natuurlijke uitstraling/ look. Ideaal dus! 

10. Hardhouten vlonders; Onze hardhouten vlonders zijn van een extreem hoge kwaliteit. De vlonders zijn stevig, gaan lang mee en zijn zeer betaalbaar! De hardhouten vlonders zijn te verkrijgen in diverse maten. 

Publicatiedatum 09/10/2021
Tuinhout Centrum Logo