Kastelen en monumenten

o.a. specialist op het gebied van oude bestratingen 

Wat kan Tuinhout-centrum voor u betekenen

L. van Venrooij GWW BV is van oorsprong een wegenbouwbedrijf uit Wijchen. Al meer dan 20 jaar hebben wij ervaring op het gebied van riolering, waterpartijen, grond- en straatwerk in particulieren tuinen maar ook voor diversen Kastelen, monumenten en Rijksgebouwen. Wij kunnen de tekening & de berekening maken. Vervolgens voeren wij het vakkundig uit met de juiste machines en vakbekwaam personeel die weten wat ze doen! Naast ons wegenbouwbedrijf hebben wij ook Tuinhout-centrum opgericht. Zo kunnen we alles wat te maken heeft met erfafscheiding en overkappingen voor diversen toepassingen verzorgen. Met deze combinatie kunnen wij ervoor zorgen dat het complete verhaal buiten wordt verzorgd door 1 bedrijf. Vanaf de voorbereiding tot het opleveren zullen wij u compleet ontzorgen!

Slot Loevestein te Poederoijen

Slot Loevestein ligt daar waar Maas en Waal samenkomen en Gelderland, Brabant en Zuid-Holland elkaar raken. Ridder Dirc Loef van Horne koos deze locatie bijna zes eeuwen geleden vanwege haar strategische ligging. Voordat Loevestein tot de Hollandse Waterlinie behoorde, diende het kasteel als staatsgevangenis waar onder andere rechtsgeleerde en schrijver Hugo de Groot vast zat. Hij wist in 1621 te ontsnappen in een boekenkist.

Werkzaamheden

Aanleg toegangspaden, binnenplein en landelijke parkeervoorziening. We hebben een parkeerplaats gemaakt, zo natuurlijk mogelijk, die past bij Slot Loevestein en waaraan je niet kon zien dat het een parkeerplaats was. De toegangspaden en het binnenplein hebben we ontgraven zodat we een goede ondergrond konden maken door het leveren en verwerken van puin, zand en gestabiliseerd zand. Om de beste ondergrond te krijgen verdichten wij de ondergrond in lagen. Wij hebben de oude bestratingen zoals gebakken klinkers en oude keien geleverd om deze vervolgens vakkundig in het werk te straten.

Kasteel Slangenburg Doetinchem

Je zou kunnen zeggen, dat kasteel Slangenburg iets weg heeft van paleis Huis ten Bosch in Den Haag. In de Oranjezaal van het in de zeventiende eeuw gebouwde huis liet de echtgenote van stadhouder Frederik Hendrik (+1647), Amalia van Solms, schilderingen en schilderijen aanbrengen om haar Stedendwinger te eren. In kasteel Slangenburg doet Frederik Johan van Baer in deze zelfde eeuw iets dergelijks.

Werkzaamheden

Aanleg toegangspaden, binnenplein en oprijlaan. We hebben de oprijlaan gemaakt met grind dat past bij Kasteel Slangenburg. De toegangspaden en het binnenplein hebben we ontgraven zodat we een goede ondergrond konden maken door het leveren en verwerken van puin, zand en gestabiliseerd zand. Om de beste ondergrond te krijgen verdichten wij de ondergrond in lagen. Wij hebben de oude bestratingen zoals gebakken klinkers en oude keien geleverd om deze vervolgens vakkundig in het werk te straten.

Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem

Het Nederlands Openluchtmuseum neemt je mee in de geschiedenis van Nederland van de afgelopen eeuwen. De authentieke gebouwen, aanwezige ambachtslieden en tal van activiteiten brengen het museum volledig tot leven. Het Openluchtmuseum is een uniek Nederlands museum vol met originele boerderijen, arbeidershuisjes, molens, een kerk, schooltje, melkfabriek en ophaalbrug. Je vindt er zelfs een oude rijdende tram.

Werkzaamheden

Aanleg toegangspaden, straatwerk spoor, pleinen en nog veel meer...
We hebben vele toegangswegen aangelegd met oude gebakken klinkers.
Wij zijn al jaren de vaste aannemer voor straatwerkzaamheden aan het spoor.
De toegangspaden hebben we ontgraven zodat we een goede ondergrond konden maken door het leveren en verwerken van puin, zand en gestabiliseerd zand. Om de beste ondergrond te krijgen verdichten wij de ondergrond in lagen.
Wij hebben de oude bestratingen zoals gebakken klinkers en oude keien geleverd om deze vervolgens vakkundig in het werk te straten.

Wolvenplein Utrecht ( Gevangenis )

De Penitentiaire Inrichting Wolvenplein is een uit 1856 daterende gevangenis in het centrum van de Nederlandse stad Utrecht. Tot de sluiting in 2014 was het de oudste cellulaire gevangenis van Nederland die nog als penitentiaire inrichting in gebruik was.

Werkzaamheden

Aanleg bestratingen rondom Wolvenplein en ook het binnenplein.
Wij hebben daar o.a. de sportvelden aangelegd maar ook abri’s gemaakt.
Monumentale luchtplaatsen waren bestraat met gebakken waaltjes. Gedetineerde krapte de voegen los om vervolgens de stenen te gebruiken als wapen tegen de bewaking. Wij hebben dit opgelost door het originele straatwerk terug te straten met een gestabiliseerd voegpakket.
De toegangspaden en het binnenplein hebben we ontgraven zodat we een goede ondergrond konden maken door het leveren en verwerken van puin, zand en gestabiliseerd zand. Om de beste ondergrond te krijgen verdichten wij de ondergrond in lagen.
Dit doen wij dan uiteraard ook weer met het gepaste materieel.
Wij hebben de oude bestratingen zoals gebakken klinkers en oude keien geleverd om deze vervolgens vakkundig in het werk te straten.

Station Arnhem

Het centraal station in Arnhem is een futuristisch station wat in 2015 is opgeleverd. Dhr. Van Berkel heeft er 20 jaar aan gewerkt om dit te bedenken. Wij zijn trots dat wij op ons gebied hieraan mee hebben mogen werken.

Werkzaamheden

Aanleg van speciale bestrating met natuursteen, natuursteen banken plaatsen en trappen bekleden. Wij hebben het meest speciale straatwerk gemaakt van het station ook wel “ Special A “ genoemd. Het straatwerk loopt in curve bijna stijl naar beneden. Niemand durfde eraan te beginnen omdat het bijna onmogelijk was. Toch is het ons gelukt om dit tot een mooi einde te brengen. De meeste natuursteen banken hebben wij geplaatst met ons speciale materieel. Zo ook de diverse trappen die er te vinden zijn op het Centraal Station Arnhem.

 

Tuinhout Centrum Logo
© 2008 - 2023 by Mediazo