BLOG | Een donkere schutting?! Jazeker, doen!

minder dan 1 minuut.

Terug naar overzicht

"Een donkere schutting in mijn tuin?", zult u zicht afvragen. "Is dat wel mooi? Wordt de tuin dan niet heel klein? En is dat niet te veel te druk/heftig?" Nee hoor! Helemaal niet. Een donkere schutting kan uw tuin juist op vele positieve manieren beïnvloeden.

 

Een donkere schutting in de tuin zorgt ervoor dat de tuin 'geaard' wordt. Dit betekend dat de een donkere schutting de tuin in balans brengt. En die balans is echt helemaal af als je een donkere schutting combineert met lichte elementen. Denk hierbij aan, bijvoorbeeld, een zandkleurige tegel of een houten vlonder. Maar ook lichte accessoires, zoals tuinmeubelen en decoraties, kunnen dienen als tegenbalans.

Uiteraard is de tuin pas echt helemaal af als er ook een beetje kleur in wordt gebracht, zodat het geheel niet al te somber over komt. Denk hierbij aan, bijvoorbeeld, een lichte border tegen een zwarte schutting gevuld met zeer kleurrijke bloemen en planten. Ook een vijver óf een (kunst)grasveldje zorgen voor een onderbreking in de tuin. 

 

Tip: Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom eens langs in onze showtuin!

Publicatiedatum 11/09/2021
Tuinhout Centrum Logo