BLOG | Dit zijn de schuttingtrends voor 2022!

3 min. lezen

Terug naar overzicht

Een schutting is in iedere tuin onmisbaar. En als jouw schutting er nog niet staat, toe is aan vervanging of totaal niet past bij de nieuwe inrichting van je tuin, dan ben je voor een nieuwe schutting bij Tuinhout-Centrum aan het juist adres! Wij hebben een groot assortiment met veel verschillende soorten schuttingen. 

Maar welke schutting kies je dan? Een hout-beton schutting of juist een composiet schutting? Wij hebben onze 5 favoriete schuttingtrends voor komend jaar overzichtelijk voor je op een rijtje gezet in deze blog! 

Tip: alle onderstaande (en nog veel meer) schuttingen zijn te bekijken in onze showtuin aan de Mussenbergseweg 4 in Wijchen! Mocht je niet kunnen kiezen of de schuttingen graag in het echt willen bekijken, kom dan gerust eens langs! Check HIER onze plattegrond, openingstijden en contactgegevens.

 

1. Duurzaam en onderhoudsvriendelijke schuttingen 

Het is altijd fijn om een duurzame schutting te hebben staan die weinig onderhoud vergt. En hoewel vrijwel al onze schuttingen van zeer goede kwaliteit zijn (en daarom ook duurzaam en onderhoudsvriendelijk), hebben we hieronder een aantal schuttingen op een rijtje gezet voor je die, op gebied van duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid, met kop en schouders boven de rest uitsteken.

1. Kunststof schutting Duvano (verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren)

2. Composiet schutting Felix Clercs IdeAL, SeriAL of Boston (verkrijgbaar in diverse kleuren)

3. Hout-beton schutting Red Class Wood Casablanca / Hardhout Dronten (130,150,180,90) i.c.m. Gecoat betonsysteem 

 

 

2. Urban jungle: Stoere en robuuste schuttingen

Een perfecte balans tussen de stad en de natuur. Wanneer je robuuste materialen met een stoere uitstraling, bijvoorbeeld hout en/of, beton, combineert met donkere elementen creeër je de perfecte 'urban jungle look'. Hieronder hebben we een aantal schuttingen op een rijtje gezet voor je die perfect passen bij deze 'urban jungle-stijl':

1. Hout-beton schutting Lariks Zwarte Woud 180x180cm/ 150x180cm/ 130x180cm i.c.m. een gecoat betonsysteem met een enkele/dubbele motief onderplaat, afgewisseld met Gaaselementen i.c.m. een gecoat betonsysteem met een enkele motief onderplaat.

2. Antraciet/ gecoate betonschutting glad/motief

3. Zwart gespoten Grenen potdekselplanken i.c.m. een antraciet/gecoat betonsysteem met een enkele gladde onderplaat.

4. Grenen Rustiek 180x180cm i.c.m. een antraciet/gecoat betonsysteem met een enkele gladde onderplaat

 5. Zwart gespoten Stuttgard 180x180cm i.c.m. een antraciet/ gecoat betonsysteem met een enkele gladde onderplaat 

 

 

3. Horizontale schuttingen 

Horizontale schuttingen zie je steeds vaker voorbij komen; het is tegenwoordig zelfs een heuse trend! Horizontale schuttingen hebben veel voordelen; zo kunnen ze een kleine(re) tuin dieper of breder doen lijken óf geven ze in een grotere tuin juist een speels effect. Hieronder een greep uit ons assortiment aan horizontale schuttingen: 

1. Red Class Wood/ zwart gespoten Tripple profiel i.c.m. een witgrijs/antraciet/gecoat betonsysteem met een enkele gladde onderplaat (dubbelwandig) óf op hardhouten palen (enkelwandig/dubbelwandig)

2. Caldura tripple profiel i.c.m. een witgrijs/antraciet/gecoat betonsysteem met een enkele gladde onderplaat (dubbelwandig) óf op hardhouten palen (enkelwandig/dubbelwandig)

3. Garden wall thermowood op hardhouten palen (enkelwandig/dubbelwandig)

4. Red Class wood/ Lariks Douglas potdekselplanken i.c.m. een witgrijs/antraciet/gecoat betonsysteem met een enkele gladde onderplaat (dubbelwandig) óf op hardhouten palen (enkelwandig/dubbelwandig)

5. Zwart gespoten grenen Fulda 180x180cm i.cm. witgrijs/antraciet/gecoat betonsysteem met een enkele gladde onderplaat 

 

 

4. Back to basic

In het drukke leven van hedendaags is rust erg belangrijk. Steeds meer mensen zoeken die rust dan ook vaker thuis op door een minimalistische/ skandinavische stijl toe te passen in hun in- en exterieur. Hieronder een aantal schuttingen die de tuin rustig en eenvoudig houden:

1. Grenen Enschede 180x180cm i.c.m. een witgrijs/antraciet betonsysteem met een enkele gladde onderplaat

2. Grenen Breda 180x180cm (horizontaal) i.c.m. een witgrijs/antraciet betonsysteem met een enkele gladde onderplaat

3. Vuren rabatdelen/ Vuren potdekselplanken i.c.m. een witgrijs/antraciet/gecoat betonsysteem met een enkele gladde onderplaat (dubbelwandig) óf op hardhouten palen (enkelwandig/dubbelwandig)

4. Hardhout halfhoutsrabat i.c.m. een witgrijs/antraciet/gecoat betonsysteem met een enkele gladde onderplaat (dubbelwandig) óf op hardhouten palen (enkelwandig/dubbelwandig)

 

 

5. Nieuw! 

Er zijn altijd ontwikkelingen gaande op het gebied van schuttingen. Trends en wensen van consumenten veranderen en daar bewegen wij in mee. Hieronder een drietal nieuwe schuttingen die wij dit jaar opgenomen hebben in ons assortiment: (p.s. deze schuttingen zijn ook al in onze vernieuwde showtuin te bewonderen!)

1. HPL schuttingen Boston Urban (Felix Clercx); Verkrijgbaar in 2 verschillende kleuren

2. Composiet schuttingen Boston Rhombus-profiel (Felix Clercx); Verkrijgbaar in 2 verschillende kleuren

 

3. Dubbel staafmathekwerken (met optioneel Poly-wave invulling; verkrijgbaar in 3 verschillend kleuren) 

 

Publicatiedatum 07/02/2022
Tuinhout Centrum Logo